tisdag 16 september 2008

En dag i President Zardaris era eller en dag i Mikael Westins liv del II

11.10-11.40 Lunch. Efter nogrannt övervägande mellan Familjen Dafgårds Pasta Alfredo och Familjens Dafgårds Älgfrslasagne föll valet på det senare. Jag blev inte besviken, mikrovågsugns lasagne är ett säkert kort vilket kan behövas då ingenting verkar kunna stoppa marknadens berg och dalbana. Lunchkonversationen bestod annars som vanligt av att Stefan pratade blogg, Johan schema och schoolsoftärenden, och så vidare..

11.40-13.00 Tomrum. Kolla mail, kolla blogg, försöker få rätsida i hur jag kan ha blivit skyldig skolan pengar, förbereda lektioner, diverse elevärenden.
Ägnade en stor del av tiden för att försäkra mig att jag skulle kunna visa dvd på historielktionen.

13.00-13.50 Historia A"Antingen är det skenet som bedrar, eller så har killen en sådandär härligt skön disciplin-brist".. Idag var det så äntligen dags för Romarriket med dess kejsare.
Efter en helt ok , enligt mig själv, genomgång fick Jag Claudius illustrera det romerska kejsardömets dekadens. Mitt gamla lärarhjärta värmdes då en del elever skrattade åt kejsar Caligulas metamorf från vanlig dödlig till Gud.

13.50-14.30 Kaffe Med en frenesi som en olympisk Gud drar Stefan igång eftermiddagens kaffeprojekt. Icke-bloggaren Patrik erbjuder sig att göra riktigt Kaffe och skickas genast iväg på jakt efter råvarorna. Vi hinner i tid till att lektionerna börjar igen.

14.30-15.50 Information och Layout Jag får känslan av att de flesta elever nu är på gån med sina hemsideuppgifter och tror att kursen kommer att bli bra. En positiv sak var att Rasmus och Oskar lärde mig hur man lägger in en dansande banan på skrivbordet och att Robban hjälpe mig att scanna in bilder. Däremot fick jag kritik för att min blogg var tråkig. Tråkiga färger, tråkigt innehåll. Varför blogga överhuvudtaget? Jag försökte förgäves ändra layout på min blogg men inget tycktes kunna ändra diverse elevers hårda dom.
Sic Transit Gloria Mundi Mikael Westin, Ty se världen förgås även dig.

15.50-17.00 Efterarbete. Börserna fortsätter att slaktas då tisdagskvällen närmar sig. Själv sitter jag och försöker samla tankarna efter en intensiv arbetsdag. Varför kommer det inga inlägg på Stefans humblogg? Är den för seriös? Varför skriver inte Tom något nytt i sin blogg?
Varför vägrar nedanvåningen med Tobbe som lysande undatag att blogga?
Vad kan vi lära oss av att studera Romarriket? Vad händer om McCain-Palin vinner valet.
När är det köpläge på börsen? Vem gör kaffe imorgon?

Följande blogg har varit ett försök till att beskriva en dag på Humanus Gymnasium från lärarperspektiv. För elevperspektiv se föregågaren http://harakiri.blogg.se/



En dag i President Zardaris era eller en dag i Mikael Westins liv

04.30 Vaknar av att min katt spyr (brukar hända varannan dag denna vecka känns det som). Förbannar mig, själv och katten medan jag långsamt torkar upp kattens lämningar. Endast drygt två timmars sömn kvar. Jag leker med tanken på en löprunda men avfärdar den som en absurditet.

06.50 Vaknar igen, ännu värre denna gången är det väckarklockan och det betyder att jag måste gå upp.

07.20 Ger mig ut i kylan för att cykla till kneget. Brukar gå men när jag ska vara på plats 07.30 försöka jag spara varje minut.

07.40 Ska göra kaffe men vi har slut så jag får gå och "låna" lite av nedanvåningen (För övrigt anser jag att......)

08.00 Stefan kommer i tid och blir glad över att kaffet är påslaget (jag vet ärligt talat inte om det hänt förrut). Däremot vill han inte prata utan pekar strängt mot min lektionssal. Jag lommar snällt iväg mot dagens första lektion.

08.00-9.50 Finansiering och Kalkylering. Lektionen gick rätt ok, eleverna arbetade på bra. Dessutom tittade vi på Brunei!!

9.50-10.00 Rast. Elevrådsordföranden berömmer min tröja :) Idag går jag klädd i ett par svarta bomullsbyxor och en svart tröja med något slags mönster. Jag har inget minne när jag köpte eller fick något av plaggen men jag vill uttrycka någon slags neutralitet idag.

10.00-11.10 Samhällskunskap A. Eleverna arbetar på med sina temauppgifter. En rätt behaglig lektion för den bloggande läraren. Går omkring och försöker få eleverna att arbeta hårt och flitigt. Frågan när slutar vi ligger ständigt i luften men det går bra. Det går bra...

Får också tid att prata börsen med Patrik och skickar resurstider till Johan.
Vi lever i intressanta tider, hur djupgående är Credit Crunch? I somras sade en ekonom på Lehman Brothers att han trodde krisen var över igår fick han sparken....Är vi på väg mot en krasch? Kan jag tjäna pengar på säljoptioner? Eller har börsen redan räknat med en lågkonjunktur? Varför är Greenspan mycket mer orolig nu än när han var chef för FED?

11.05 Frågan slutar inte vi nu kommer och jag låter eleverna gå. Själv ska jag ner och hämta en talarstol.