måndag 22 december 2008

Mot ljusare tider...

Frid,

Från och med igår går vi mot ljusare tider. Redan i lördags kväll kunde vi glädja oss åt ännu en Atletico seger denna gång borta mot Espanyol. Efter ett tidigt mål såg det säkert ut men sedan spelade Atletico alltför tafatt och Espanyol kunde kvittera. Det var nära att lördagen slutade i moll men till slut kunde ”Kun” Agüero den otroliga talangen som fortfarande är något otymplig framför mål slutligen sätta in den på sin andra retur. Skickligt framspelad av den franske inhopparen fransmannen Florent Sinama-Pongolle. Atletico ligger nu trea efter det målsnåla Sevilla (0-0 mot Mallorca i ett sömnpiller igår)och suveräna Barcelona (sju raka bortasegrar) Livet är underbart.

Manchester United vann för övrig klubblags-VM. Trots en man mindre slog de Liga de Quito i finalen. Livet är skit.

Tidigare under lördagen blev det klart att Horace Engdahl träder tillbaka som Svenska Akademins ständiga sekreterare (”Äntligen!”) och ersätts av en av mina absoluta favoritförfattare Peter Englund. Vilket tyvärr innebär att den gode Englund knappast kommer att kunna producera några böcker den närmaste tiden. Livet blev plötsligt lite fattigare för alla oss som väntar på att han ska slutföra sin 1600-tals trilogi. Det positiva är att Englund kanske äntligen har tillräckligt med tyngd att driva fram ett nobelpris till den numera 91-årige Hobsbawm (se min blogg 25 november). Det börjar bli dags att ge mannen fick Englund själv har skrivit ”Till och med när han misslyckas är han strålande. Karln borde få Nobelpriset.” Det var elva år sedan, det dags att leverera nu Peter! Hobsbawm verkar visserligen liksom de flesta historiker vara seglivad men tiden börjar onekligen rinna ut. Livet kan kanske bli underbart.


Kun


Englund


Hobsbawm

Detta är sista dagen på jobbet. Måndagen är denna vecka både början och slutet på arbetsveckan (måndagsångest på förmiddagen och helgstämning på eftermiddagen?). För att inte tappa tisdagskänslan så tar jag ett flyg som går 06.20 imorgon (senaste check-in 05.50). Det återstor att se om det händer något på bloggen under jullovet men vem vet jag kanske inte kan hålla fingrarna borta....

Vale..