måndag 8 december 2008

Arbeit Arbeit Arbeit III eller det blir inte bättre än så här.

Arbeit…

Kommer in på min kära ovanvåning, mitt andra hem. Stefan har arbetat frenetisk med sin bilindustriuppgift sedan han återvänt från helgens bravader med papegojan. Tobbe beger sig direkt iväg på lektion. Det är mycket nu för att återknyta till Stefans eminenta fredagsblogg. Även för egen del är det en hel del nu och jag befinner mig i årets sista arbeit, arbeit, arbeit fas. Just december har för övrigt varit en månad då jag ofta befunnit mig i hårt arbete.

December 2003 arbetade jag natt på postterminalen i Toftanäs samtidigt som jag på dagarna deltog i seminarier på Historiska i Lund. Först åtta timmar i ett lastbilsflak (24.00-8.00)sedan ett antal timmar på skolbänken på universitet. Jag har nog aldrig varit så trött som jag var helgen 13-14 december 2003, för övrigt samma helg som Saddam Hussein tillfångatogs av amerikanska soldater. December 2007 var jag inblandad i ett intensivt Europa samarbete på min gamla skola. Jag och några andra lärare tog hand om elever och lärare från Frankrike, Grekland, Turkiet, Spanien och Polen, samtidigt var jag på arbetsintervju här och höll på att sy ihop mina kurser. Det behövs knappast nämnas att jag sov igenom julen både 2003 och 2007. Så illa är det inte i år. Dessutom har jag ju redan innan påpekad att arbeta med kunskap egentligen inte är arbete utan någonting roligt. Nu säger jag inte att varje minut på jobbet är roligt men många är det.

Det blir inte bättre än så här…

Samtidigt så är ju ovanvåningens nya logo talande: Det blir inte bättre än så här! Vi har ett dreamteam häruppe. Ibland vill man bara luta sig tillbaka lukta på kaffearomen och lyssna på konversationerna häruppe. Vilken arbetsmiljö!! Dessutom var det en underbar fotbollshelg i Spanien. Först pulvriserar Barca Valencia med 4-0 sedan förlorar Real hemma mot Sevilla med 3-4 i en match som hade allt. Innan dessa matcher hade Atletico redan bortabesegrat Gijon med 2-5 (snygg cykelspark av Kun Aguero!!). 44 mål i en omgång och de goda lagen besegrade de onda. Vad mer kan man begära. På lördag är det dessutom julafton för oss fotbollsälskare. El Classicó!! Barca- Real. Vinner Bercelona leder de med 12 poäng över Real. Det blir inte bättre än så här…..



Més que un club