torsdag 4 december 2008

4 december 2008

Idag är det en månad sedan Barack Obama valdes till president i USA.
Han har nu fortfarande en och en halv månad kvar innan han får överta posten som världens mäktigaste man. Barack tillträder en dag efter att Andreas och Kenta kommer tillbaks till Humanus vi får se om de kan glida in på sina troner här på ovanvåningen efter denna långa frånvaro. Andreas slarvade en hel del med kaffet i våras men kanske kan kompensera det med att rätta mina arbeten. Det faktum att ovanvåningen numera kan liknas vid gudarnas boning i Olympus gör att det är en stor utmaning. Kan de liksom en Augustus till slut lämna sin dödliga skepnad och ta plats hos gudarna. Jag tror och hoppas det.

Än så länge hanteras såväl finanskris och kriget mot terrorismen av Bush, Paulson Cheney och kompani. Tyvärr verkar kongressen fortfarande mest ta på sig krisbankernas dåliga lån istället för ta över dem helt och hållet. Wall Street verkar klara sig bättre än Main Street. Vi får se vad som händer med de krisande bilföretagen och de miljoner som är beroende av dem.

Idag är det 332 år sedan slaget om Lund. Där den svenska arméen under ledning av den unge kung Karl XI (gråkappan) slog den danska diton och sedan med våld och terror "försvenskade" Skåne. Se detta bildspel för lite info.