tisdag 17 mars 2009

Den nygamle Mikael

Vad hände med den gamle och den nye Mikael? Är frågor som ständigt hörs i lärarrum och korridorer. Den gängse uppfattningen har varit att varken elever eller lärare har haft så mycket till övers för den nuvarande Mikael som många sett som en urvattnad version av antingen den nye eller gamle Mikael.

Sanningen är att den nye Mikael som skulle komma ifrån Norrland visade sig vara en lappuggla

Det är förvisso inget problem med en uggla som den nye Mikael när det gäller undervisningen och ifall det skulle vara ett problem får Andreas, Kenta, Stefan, Patrik eller Johan gå in och styra upp de lektioner som av någon anledning skulle lida av en uggla som undervisande lärare.

Däremot är der ett problem hemmavid då min katt gillar fåglar och inte hyser några större samvetskval för att just denna uggla skulle vara den nya Mikael. Således blir det svårt för den nye Mikael att bosätta sig i den gamle Mikaels lägenhet.

Därför får jag befria den förmodade gudasonen som visade sig vara en uggla och fortsätta mitt liv och lärargärning som den gamle Mikael; den nygamle Mikael. I fortsättningen får jag hantera ålders och identitetskriser utan att hoppas på deux ex machina lösningar från det förlovade landet i norr.


Fri


Post Scriptum:Jag har mycket vettigt att skriva på bloggen det är bara det att jag ånyo befinner mig i en arbeit, arbeit, arbeit fas. All work and no play....

Men det kommer det kommer.