tisdag 20 januari 2009

Tisdag eller Kentas triumf eller nyckeln till en playlist eller inte blir det...

Ave,

Så var det återigen dags för en ny dag på Humanus. Som vanligt glider jag numera in vid åttasnåret. Jag känner mig lite osäker då inga fasta kafferutiner har satts upp för den nya terminen och en del nygamla kolleger har tillkommit, kollegor som för mig är ett osäkert kaffekort. Direkt vid ingången möter jag emellertid Kenta som ler ett litet underfundigt leende. Jag ökar takten vill komma in på arbetsrummet så fort som möjligt, vågar inte riktigt hoppas, kan det vara möjligt? Öppnar dörren och där står det en full kanna färskbryggt kaffe!!

När vi sedan alla tillsammans tagna av de starka känslorna inmundigar vårt kaffe så kommer återigen tanken "Det blir inte bättre än så här".

Bra jobb Kenta!

Den uppmärksamme läsaren av denna blogg ,eller snarare den som har på volymen på sin dator, har antagligen noterat att jag har lagt till en playlist. Detta har sin främsta inspirationskänsla i Christoffers eminenta blogg och playlist som jag lyssnar på ibland företrädesvis när ovan nämnda Christoffer har lektion med Stefan. Den rätta känslan infinner sig då.

Jag ändrade några låtar igår och varje låt har sin förklaring:

* Three Doors Down började jag lyssna på när jag läste i ett reportage av Englund att det är en av grupperna de amerikanska soldaterna i Irak lyssnar på(eller lyssnade på reportaget har numera några år på nacken och musiksmak förändras som bekant något som är plågsamt klart för en gymnasielärare.)

* Weeping Willows lyssnade jag en hel del på då jag läste Vargas Llosas underbara bok bockfesten om Trujillo (den hårdförde diktatorn på dominikanska republikens) sista dag i livet och efterföljande maktkamp. Så varje gång jag lyssnar på I'm falling in love tänker jag på Trujillos bilfärd mot sitt oblida öde...

* Sertab är en protest över att utbudet av musik från mellanöstern verkar otroligt skralt på playlist.

* Alexander the Great lyssnade jag på när jag som gymnasist skrev mitt historia A opus om Alexander den store. Ett arbete som förövrigt inte fick högsta betyg då min lärare ansåg att jag inte skrivit något om Alexanders svagheter och negativa inverkan på sin omgivning. Så faller ödets lott....


Alexander


Somewhere in time

Slutligen; bättre blir så än här