fredag 22 januari 2010

Ett ljus i mörker

Vartannat år lyser ett evenemang upp januari mörkret. Ett ljus, starkare än tusen solar. Jag tänker naturligtvis på afrikanska mästerskapet. Vi har sett en del roliga matcher Angola-Mali 4-4 och härliga skrällar Malawi-Algeriet 3-0, Kamerun-Gabon 0-1. Dessutom en riktig skandal då Angola och Algeriet spelade bort Mali med ett 0-0 resultat då inget lag ville spela fotboll. Precis samma sak som drabbade just Algeriet, då i offerrollen, VM-1982 när Västtyskland-Österrike drog på sig en världs moraliska vrede.

Kvartsfinalerna ser dessutom mycket intressanta ut.

Angola-Ghana
Elfenbenskusten-Algeriet
Egypten-Kamerun
Zambia-Nigeria

Värdlandet Angola torde slå ett brandskattat Ghana. Elfenbenskusten ser starka ut och
det sega VM-klara Algeriet borde inte vara något problem. I tungviktsmötet tror jag att Egypten tar chansen att gå mot sin tredje raka seger mot det just nu svajiga Kamerun.Etoo har mycket kvar att göra om han vill slå målrekordet på nio mål, Etoo har just nu 3 med max tre matcher kvar.... Zambia-Nigeria känns som den mest öppna matchen här klappar hjärtat och just nu även hjärnan för Östafrika mao Zambia.


målkung?

Med även Australienska öppna på listan är januari verkligen Eurosports månad för er som inte har den hemma går det att köpa kanalen per månad via nätet. Mycket nöje.