fredag 20 mars 2009

Helg V

Så är det återigen fredag efter en hård arbetsvecka kan vi alla pusta ut. Själv befinner jag mig i efterdyningarna av en mycket hård arbeit, arbeit, arbeit fas som tyvärr ser ut att ersättas med ännu en ny arbeit, arbeit, arbeit fas. Jag vet inte varför undertecknad drabbats så hårt av ödets lott.
Detta betyder att jag har en hel drös av opublicerade bloggar som jag har dagdrömt fram under mina canossavandringar fram och tillbaka till skolan. Tyvärr är tanke och handling inte samma sak vilket innebär att jag ånyo publicerar en blogg om ingenting. ”It´s a blog about nothing!”

På arbetsrummet där jag tillbringar en stor del av min vakna tid går intrigerna vidare. Johan och Mira är uppe oftare och oftare och försöker styra upp vår verksamhet, Mira sitter nästan varje dag på min stol vilket är ett oroväckande tecken för min framtid. Tobbes korståg mot en svensk litteraturkanon blir mer och mer apokalyptiskt och jag har fortfarande inte förstått vad en annons för jackor och en miniräknare har med vare sig kanon eller ugglor att göra. Uppenbarligen befinner sig Tobbe fortfarande i en högre kunskapssfär än mig.

Patrik fortsätter att blanda resonemang om valutaspekulationer, finkultur och buskishumor medan Andreas undviker oss mer och mer. Vi vill ha tillbaka Andreas! Här är en påminnelse till Tobbe och Andreas på sin plats. VAB och lediga dagar ursäktar er frånvaro när det gäller lektioner och dylikt men inte de heliga kaffestunderna. Skärpning ta mig….

Om den nye Stefan finns det inget gott att säga förutom att den gamle Stefan ibland träder fram från sitt själsliga Tullianum, de få men ovärderliga ögonblick då han spiller kaffe eller kommer med djupa inlägg på andra folks bloggar. Vi har alltid minnena. Istället är det Kenta som bär oss på sina unga men trygga axlar. Han går från stordåd till stordåd. Denne Herakles har dessutom sparat sina största bragder till nästkommande vecka. Är det en gudason som går ibland oss eller kommer Kenta som så många före honom inte klara av trycket? Något som inaktiviteten på hans blogg är ett oroväckande järtecken på. Jag har ännu inte sett en örn från Malmö komma flygande så det är för tidigt att dra några slutsatser just nu.

Slutligen påminde Sebastian mig om Champions League lottningen så efter en utsökt måltid på Godset med gott sällskap kastade jag mig på datorn där jag såg att ont ställs mot ont och gott ställs mot gott (mer eller mindre).

Total ondska: Liverpool – Chelsea
Enbart godhet: Barca – Bayern München
Svag ondska mot svag godhet: Arsenal – Villareal (grattis Sebastian)
Stark ondska mot svag godhet: Man U – Porto


Åtminstone slipper vi fyra engelska lag i semifinalerna….