tisdag 2 december 2008

En dag i President Medvedev era eller en dag i Mikael Westins liv

Mörker:


Vaknar till och hoppas att jag har några timmar kvar att sova. Både kropp och själ behöver vila. Innan jag hinner vända mig om och titta på klockan ringer ofoget och jag förbannar väckaruret och mig själv. En ny dag har börjat.

Efter diverse morgonrutiner befinner jag mig på min vandring mot Humanus Gymnasium. Mörkret och regnet är mina trogna ledsagare. Igår mätte jag för övrigt min morgon och kvällspromenad med GPS (770 meter vandrar jag fram och tillbaka).

Efter att lagat kaffe åt Stefan (Det är alltid kaffe på tisdagar kl. 8.00) och förberett lektioner är det dags för dagens första lektion.

Detta är nog min första lektion sedan jag själv gick på gymnasiet i det exotiska Umeå som jag varit med om en morgonlektion i mörker. Återigen måste jag berömma de tappra elever som orkar med nästan två timmars finansiering och kalkylering på morgonkvisten.

Av någon anledning går lektionen lite knackigt. Jag hoppas emellertid att eleverna förstod payback metoden och att min cliffhanger när det gäller nuvärdesmetoden gör att studenterna ser fram emot fredagens lektion.

Regn:


Eftersom min insats på dagens samhällslektion var att ta närvaro då Robban kör datakunskap med hela klassen kan jag inte påstå att jag gjorde något fel förutom att prata för mycket om min skjorta. Jag hjälpte dessutom en mentorselev som hade glömt sin nyckel att ta kontakt med Pero.
Sedan inträffade dagens höjdpunkt när Sebastian visade sitt senaste blogginlägg. Livet blir inte bättre än så.

Idag består lunchen av Coop mousaka. Jag ger lunchen 4,5 mikrovågsugnar av fem möjliga. En fest både för gom och öga. Efter lunchen travar jag ånyo upp på ovanvåningen.

Regn II:


Dåligt: Tobbe lyser med sin frånvaro
Bra: Erik är här och lyser upp rummet med sin blota existens, dessutom lagar han kaffe.
Katastrof: Stefan kommer inte in på sin blogg och börjar yra om Alex the Parrot och vad allting har för mening. Kämpa Stefan, kämpa!

Dagens historielektion är en repris på föregående (se mitt inlägg den 1 december). Fungerade bra med elever som faktiskt hade varit på plats. Bra jobb! När dessutom en elev tycker att lektionen har gått fort blir man lite gladare.

Duggregn:





Är Stefan tillbaka på sin blogg eller inte? Först fick jag uppgifter om att han var det sedan satt han och arbetade med en powerpoint om modernismen, så läget är lite oklart. Det är tisdag…
Sista lektionen hade jag få men med tanke på tiden välmotiverade elever i Information och Layout. Det blev dessutom en så kallad klassisk lektion där vi lärde oss om hur man gör en statistisk riktig undersökning. Något som tro det eller ej är en av mina käpphästar. Helt enkelt underbart.

Mörker II:


Jag ser att Tobbe dricker sitt kaffe själv idag. Det är bra att han bloggar men detta är lite väl kaxigt, det är här på ovanvåningen vi dricker vårt kaffe Tobbe. Varför läser du inte Wolverine här uppe hos oss?

Nåväl, dagen åtminstone dagen på Humanus lider mot sitt slut. Det är mörkt ute men imorgon är en ny dag!
En dag med nya genomgångar, powerpoints, bloggar och annat roligt som händer här på Humanus Gymnasium. Vi fortsätter vår vandring längs kunskapens stig. Må lyckan stå oss bi.

Imorgon gör Stefan kaffe och kanske sänker Riksbanken räntan med en hel procent men det mina vänner är en annan historia.