måndag 23 februari 2009

"Han älskar att åka skidor"

Lördagen var ingen höjdare. Barca och Atletico förlorade medan Real firade nya triumfer.

Söndagen förgylldes däremot av Anders Södergren denne krigare som efter sitt silver VM-2003 kämpat i motgång fram till igår. Merparten av loppet präglades av Södergrens till synnes naiva tättdragningar och ingen kunde väl tro annat än att det ånyo skulle bli ytterligare en hedevärd 7:e plats eler något dito.

Men undrens tid är inte förbi, det svenska teamet hade för en gång skull prickat in vallningen och Södegren hade bäst skidor av alla. Slutligen finns tilfället att rycka isär tättklungan och bara tre har kraften att följa med. En anonym ryss, en meriterad italienare och den framtida norske skidkungen, alla tre suveräna spurtare.
En neslig fjärde plats för Södegren?

Icke i sista backen faller ryssen Legkov och italienaren DiCenta är slutkörd mot Northug fanns inget att göra men en mycket meriterande andra plats med mersmak blev det för Södegren. Som alltid hyllas för sin inställning och sportsliga uppträdande.



För det är precis som Anders Bomqvist säger: Han älskar att åka skidor. Det är vackert, det är enkelt och det blir inte bättre än så. Jag blev så tagen att jag efteråt råkade sätta mig ner vid ett H.O.R.S.E bord. Lyckligtvis gick det bra...

För övrigt: Kan det helt enkelt vara så att SAAB är ett dåligt företag och har varit så en längre tid? Även innan det onda amerikanska företaget GM tog över det och innan den snåla borliga alliansen fick regeringensmakten.

Till sist: Nuder lämnar riksdagen och "Robinson-Janne" ersätter honom. När man trodde att svensk politik inte kunde sjunka lägre...O tempora o mores.