måndag 9 februari 2009

Måndagmorgon...

Såg solen för första gången på väldigt länge. Den struntade totalt i att det var måndagsmorgon och att allting ska vara skit. Den hånlog åt mina försök att tala den till rätta "Ingen sol på måndagsmornar!". Staplande fick jag ta mig till skolan med mössan nedragen som vilken neslig vampyr som helst. Jag var helt enkelt inte redo för sol idag. Utanför skolan möter jag den ständigt arbetande Andreas (var han ens hemma i helgen?). Tillsammans med den flitige bloggaren Tobbe (två inlägg bara i helgen) går vi i obestämd riktning mot vårt arbetsrum. Som vanligt har Kenta gjort kaffe men både han och Patrik har en smiley på schemat det vill säga de har lektion så de lyser med sin frånvaro. Ensam på rummet sitter den stackas hårt arbetande Stefan med några kaffefläckade prov. Just nu känns det som om Stefan är en splittra av sitt forna jag. Vad har hänt med den bloggande virtuosen som charmade oss alla bara för någon månad sedan? Stefan kom tillbaka!

Igår gick allting väldigt bra. Alltifrån mitt sedvanliga kapitalackumuleringsförsök till fotbollen.

Först vinner Atletico och hänger på racet om Champions Leauge platser sedan vinner Barcelona igen och är forfarande 12 poäng före Real som i sin tur är nio poäng före trean Sevilla. Real har trots sju raka vinser inte tagit in en enda poäng på Barca!!

Dessutom vann Osasuna i en härlig vintermatch i Pamplona mot Valencia. Vilket gör att mina gamla favoriter Osasuna ligger över nedflyttningsstrecket!


Imorgon är det val i Israel. Valet står främst mellan fyra partier. Kadima och Labour(arbetarpartiet) är de som har makten idag och låg bakom kriget mot Gaza. Deras främsta motståndare är två partier som vill vara ännu hårdare mot palestinierna. Likud under den gamle höken och premiärministern Netanyahu och det något otippade högerpartiet Yisrael Beitenu under Avigdor Liebermann. Dessa partier vill alltså gå hårdare åt palestinierna än dagens regering. Valet kan således vara ett val mellan pest och kolera men de olika alternativen är legio. Netanyahu vill enligt många bilda regering med Baraks labour för att mer eller mindre utrota Sarons skapelse Kadima som i mångt och mycket är en utbrytargrupp från just Likud och Labour. Dessutom finns det på grund av Israels låga spärr (1%) till riksdagen (knesset) ett antal småpartier som kan behövas när det är dags att bilda koalition, där finns det ultraortodoxa Shass och det finns till och med ett litet vänsterparti som arbetar för fred.

En positiv sak med valet är att vi till slut slipper Ehud Olmert som varit på dekis ända sedan Libanonkriget 2006.