fredag 13 mars 2009

All work and no play make Mikael a dull boy

Redan i helgen bevisade jag devisen "Att vara lärare är ett kall och inte ett yrke".
I fredags bevistade jag treornas 100 dagars fest och i söndags var jag med i FC Pungsparks historiska triumf. Då anade jag inte att denna devis skulle genomsyra hela kommande vecka...

Måndagen var visserligen okej med trevliga möten både på Polhem och Humanus men sedan öppnades Pandoras ask.

I tisdags var arbetstiderna 8-18, i onsdags 8-20 och torsdags 8-19.

All work and no play makes Mikael a dull boy

Visst första halvan av tisdagen gick lite på halvfart men jag hade egentligen inget val. Harry (Kentas son) visade sig verkligen brinna för internationell ekonomi och politik, då vi har en världskarta på arbetsrummet kände jag en pedagogisk plikt att lära ut. Sedan fångades jag in i ett långt och fruktbart mattemöte.

Onsdagen förlöpte under mantrat "Arbeit, Arbeit, Arbeit" som endast bröts då min kära dator gick sönder, detta gjorde inte så mycket då jag hade en massa Fek B prov att rätta (Ja det var de berömda mastodontproven). Elever beklagar sig ofta över att behöva skriva prov men få om någon ägnar den stackars sate som måste rätta alla prov någon tanke... Jag blir klar vid åttasnåret.

All work and no play makes Mikael a dull boy

Det var under dessa dagar allt det onda hände. Fyra engelska lag i Champions League kvartsfinalerna gör att min tro på fotbollen minskat. Kunde inte ens det klena Arsenal få åka ut på straffar mot ett Roma som slog betydligt säkrare straffar...
Vucinic vad sysslade du med? Jag har inte sett en sådan arrogant och dålig straff sedan Maradonas miss i VM-90. Blir det en helengelsk final i Rom? Augustus måste gråta i sin himmel.

Four english teams in CL-quarterfinals makes Mikael a dull boy

Torsdagen fortsatte med inbokade aktiviteter fram till sjusnåret och jag lämnar sakteliga en av mina mest intensiva arbetsveckor bakom mig. Nu får det bli golf i helgen.

All work and no play makes Mikael a dull boy

Slutligen: Mars är ingen vårmånad ni kan slå bort de villfarelserna.