torsdag 20 november 2008

Ännu en dag i Ehud Olmerts avklingande era

Mitt bloggande ligger för närvarande på is då jag fått indikationer att mina elever hellre vill ha tillbaka sina arbeten rättade än att se ytterligare ett blogginlägg. Dessutom har jag fått klagomål på stavfel.

Detta har gjort att jag har svårt att hänga med i bloggosfärens nestor Stefans heroiska blogg där såväl text såsom anpråk växer dag för dag. Det hela kommer antagligen sluta med en episk uppgörelse mellan Jan Björklund och den frihetsälskande (?) ekorren.

Frågan är om universum själv kommer att överleva denna tvekamp mellan disciplinära åtgärder och frihet under eget ansvar (Det är ingen som tvingar ekorren att leta mat till vintern men gör den inte det så dör den). Eller om vårt världsallt kommer implodera under detta enorma tryck.

Nyss hemkommen från det friaste landet i världen så förstår jag bägge sidor. För jänkarna finns det ingenting som är heligare än frihet (därav hatet mot skatter och annat förmynderi) samtidigt är jänkarna väldigt måna om familjen och sitt eget land. I princip alla sluter upp som en man (eller kvinna) bakom USA för att bemöa de krig och fasor som hotar landet verkliga såsom inbillade. Tänk bara på mottot på USA:s sigill E pluribus unum, av många en...



Vi är både en del av ett samhälle medan vi är individer. Individens rättigheter och skyldigheter gentemot samhället är en av den största och viktiga frågor som går att diskutera om nu inte Stefans ekorre förgör oss alla. Till slut måste nog någon elev ta sig i kragen och utropa Sic temper tyrannis, sciurus.

Nu är det återigen dags att rätta arbeten....