måndag 15 december 2008

1899 ist Herbstmeister!

Efter en otrolig säsong föll nykomlingen Hoffenheim förra veckan snörpligt mot Bayern München efter ett övertidsmål av Luca Toni. Igår så kunde Hoffenheim trots det säkra Herbstmeister titeln efter 1-1 mot Hitlers favoritlag Shalke 04 (Bayern spelade 2-2 mot Stuttgart under lördagen). Att som nykomling från en stad med 35 000 invånare leda Bundesliga efter hösten är naturligtvis en bedrift. Jag såg matchen borta mot Bayern förra fredagen och blev mycket imponerad av Hoffenheims offensiva spel.



Nu är väl chanserna att Hoffenheim skulle vinna Bundesliga ungefär lika stora som att jag skulle vinna Poker-VM men det är en kul fläkt. Efter att Viasat börjat sända Bundesliga har jag börjat följa en del tysk fotboll. Det är kul att återupptäcka denna liga som jag följde i mitten av 90-talet framför tv:n och 2002 på plats i Tyskland. Det har blivit mycket fotboll nu på slutet när mörkret så sakteliga får en att bli orkeslös och passiv.

Annars var den stora händelsen i helgen naturligtvis El-Clasico. Schtumpen har redan skrivit om matchen så det finns inte så mycket att tillägga förutom att det rätt länge såg ut att bli Reals nye tränares triumf. Ett smart (läs defensivt) spelande Real verkade kunna nå oavgjort trots de många skadorna (vad hade exempelvis hänt om Drenthe satt sitt friläge?). Till slut segrade emellertid de goda och efter ett intensivt om än inte så vackert el-clasico ligger Barca tolv poäng före Real och åtta före tvåorna Valencia och Sevilla. Det andra goda laget Atletico har gått förbi Real och kan efter nästa omgång gå upp på Champions League plats.

Livet är underbart…

Tyvärr föll det goda A. C Milan mot det onda Juve. Milan är nu nio poäng efter det inte onda men inte heller goda Inter.

Livet är skit.....

I helgen gjorde Bush sin sista Eriksgata i Irak, det slutade med att en journalist? kastade en sko på Bush (vars fortfarande ungdomliga reflexer räddade honom) och kallade honom en hund. Sedan kunde Bush läsa en undersökning som sade att återbyggnaden i Irak varit ett fiasko utan egentligen bara reparerat de som förstördes under invasionen. Som lök på laxen stängde GM 14 fabriker i helgen.

Sic Transit Gloria Mundi W!

Veckan började annars perfekt då jag och Tobbe inträdde samtidigt och möttes av en påslagen kaffebryggare. Det blir inte bättre än så...