tisdag 26 maj 2009

Ånyo en majdag i finanskrisens skugga

Befinner mig verkligen i valet och kvalet angående EU-valet. För att illustrera min ideoloiska irrfärd blev jag i ett amatörmässigt utformat test på Facebook vänsterpartist och i ett marginellt sett mindre amatörmässigt men likafullt ovetenskapligt test på DN fick jag plats i kristdemokraternas församling.

Partiernas intetsägande reklam och slogans "Europa för fredens skull", "Vi sätter jobben först", "För Sveriges bästa" gör inte saken bättre. Toppnamnen på listorna imponerar inte heller.

Då toppnamen inte imponerar och i vilket fall som helst kommer få sin välbetalda plats i Bryssel/Strassbourg förutom möjligen kristdemokratern har jag försökt att hitta någon person längre ner på listorna vars åsikter någorlunda stämmer överens med mina. Än så länge befinner jag mig i valet och kvalet inte blir det enklare av att personen jag röstade på 1999 dog inom ett år och personen jag röstade på 2004 blev bortkryssad av en EU-motståndare. Kan det vara så att min röst ger mottagaren det onda ögat? Ska jag isåfall rösta på någon jag inte gillar?